Seccions

Ho sentim, però aquesta entrada només està disponible en Español.

Inauguració (Tras el cristal)

Drama / Horror // Director Agustí Villaronga
País Espanya // Year 1987 // Duration 110min.

Opera prima

Opera Prima és la secció estrella del festival. Recull els millors debuts cinematogràfics internacionals amb l’objectiu de projectar nous talents i apropar les obres al públic. Els films competeixen per quatre premis: Millor Òpera Prima REC ’15 (amb un jurat Internacional), el del Jurat Jove, el de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i el del Públic a la millor Òpera Prima sense distribució (per votació popular amb mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions).

My First Time

El Festival REC, dedicat a descobrir directors i amb un públic eminentment jove, arriba al moment d’anar més enllà, potenciant la nostra possibilitat de creació de nous públics per fer la vista enrere i conèixer els orígens de la nostra cinematografia. És moment de MY FIRST TIME.

El Meu Primer Cop és una secció que sorgeix per apropar i donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar al públic quin ha sigut el seu camí fins el moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però inabastables per al públic, i pretén tenir un talant més directe i popular.

Així, el programa es composa dels inicis i l’actualitat del creador, és a dir: la seva primera pel·lícula, amb una trobada amb el públic per a completar aquest coneixement del costat menys conegut del nostre creador. Una masterclass, oberta a tots els estudiants que es matriculin, serà la guinda que tanqui aquest programa.

MY FIRST TIME presenta enguany, mitjançant la seva doble programació, els modes d’internacionalització del cinema espanyol. Quelcom que ara ens sembla bastant habitual era poc menys que una raresa (una proesa!) fa poques dècades. Internacionalització mitjançant el coneixement del context i fusió dels dos origens, o l’exili artístic. Intentant seguir les línies de la comèdia d’autor simpatitzant amb la taquilla, o esbrossant camins desconeguts i fomentant la creació més underground. Maria Ripoll i Ado Arrieta, una en un moment actual d’explosió creativa, l’altre que torna a escena després de 25 anys d’absència, completen un gran exemple complementari de la capacitat dels nostres creadors de creuar fronteres.

Across The Line – Programa Movistar+

Across The Line – Programa Movistar+

‘Across The Line’ segueix l’estela del projecte europeu ‘Off The Wall’, iniciat el 2014, on s’oferia una mirada de joves directors d’Europa de l’Est sobre les conseqüències de la caiguda del Mur de Berlin, al 25 aniversari del fet històric. Al 2016 és moment de revisar què queda d’aquella il·lusió compartida davant d’una nova Europa, en un projecte col·lectiu amb esdeveniments fílmics a França, Estònia, Itàlia, Portugal i Àustria gràcies al programa “Audience Development” de Creative Europe.

logos_offthewall_v3

 

Autors de Tarragona

SESSIÓ ESPECIAL DE CURTMETRATGES FORA DE CONCURS

Dimecres 30 de novembre | Antiga Audiència | 18:30 h
Sombras, Adrià Guxens – 5’
Alícia i jo, Ester Sánchez – 23′
Noah, Sara Venque i David Lleixà – 22’
Serendípia,  Marc Solé i Ariadna González – 11’
El día que perdí la cartera en Tokio, Gerard Gil – 5’  
Sick Fuck, Pablo Carlosena – 3′
 
  • dimecres 30 // 18:30hANTIGA AUDIÈNCIA

Primer Test

Després de l’èxit de les edicions del 2014 i 2015, la secció Primer Test del Festival REC torna a oferir un espai per a projectes en fase de postproducció que vulguin rebre l’assessorament d’agents audiovisuals internacionals. Distribuïdors, programadors i agents de vendes tornaran a oferir ajuda als directors i productors per tal afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres participants.

Es tracta de la tercera edició de “Primer Test”, després de dues edicions on participaren, entre d’altres, “Game Over”, d’Alba Sotorra, “Tchindas” de Pablo Garcia i Marc Serena, o “Muerte en La Alcarria” – en la modalitat ‘One-to-One’-, que han tingut les seves premieres internacionals, respectivament, als festivals de Karlovy Vary, OutFest de Los Angeles, o al prestigiós Visions du Reel de Nyon. A més, aquesta nova edició de Primer Test compta amb diverses col·laboracions, com la del Festival L’Alternativa, Cinemart Rotterdam y la de Ymagis, que oferirà l’elaboració d’un DCP a un dels projectes participants. Primer Test és, doncs, el work in progress del REC, pensant per a joves autors que desenvolupen la seva obra, i que tindran la col·laboració de professionals consolidats en la presa de bones decisions en aquesta fase tan important per a la presentación final de la pel·lícula.

Projectes seleccionats a Primer Test 2016

Sotabosc, de David Gutiérrez

Ana de día, d’Andrea Jaurrieta

Letters to Paul Morrisey, d’Armand Rovira

Tierras de soledad, de Meritxell Colell

RECLaNuí

Jornada Professional: viralitzar la multipantalla