Jornada Professional: viralitzar la multipantalla

Viralitzar la multipantalla. Transmetre una idea amb una proposta Transmedia

Dissabte, 3 DE DESEMBRE. De 10 a 14 hores. Espai Turisme (C/ Major 39). Tarragona.

Avui dia, costa imaginar un producte audiovisual que no utilitzi tots el canals disponibles per a la distribució i el màrqueting. Però això no és transmèdia si no donem un valor afegit a les noves finestres de distribució. Cadascun dels mitjans emprats ha de complementar a la resta i a la vegada, utilitzant un llenguatge propi, ha d’explicar una història que tingui sentit per ella mateixa. També l’audiència ha de tenir un protagonisme aprofitant les possibilitats d’Inter actuació que permeten les diverses plataformes a Internet.

Seguint la línia de les Jornades Professionals al REC d’aprofundir i donar eines en tots els aspectes relacionats amb la producció audiovisual, des de la recerca de finançament fins a la distribució, a aquesta jornada comptarem amb reconeguts experts en l’àmbit de la comunicació transmèdia.

Així, amb ponències i taules rodones definirem que entenem per narrativa transmèdia, quines possibilitats ofereix i la seva aplicació per incrementar l’audiència. També analitzarem un cas pràctic dintre del projecte “Youngsters I.Doc Makers” amb la participació dels joves autors.

La jornada professional d’enguany s’emmarca en el projecte YIDOCM (Youngsters I.Doc Makers)- Joves davant el Canvi climàtic i els Fluxes migratoris, un projecte paneuropeu, dins el marc Erasmus+, on diverses escoles professionals d’imatge i so d’arreu d’Europa, liderades per l’IES Puerta Bonita (Madrid), col·laboren en la realització d’un documental transmedia fet per joves en totes les fases de creació del projecte, reflexionant sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències a l’immigració. El Festival REC s’encarrega de la difusió del projecte i els “multiplier events”, sent aquesta Jornada Professional el primer dels actes que donarà a conèixer públicament el documental a Madrid, Roma, Viena i Berlin.

 

INSCRIPCIONS

Per assistir a les Jornades Professionals només heu d’enviar un mail a info@festivalrec.com confirmant la vostra assistència, indicant:

− Nom complet

− Població

− Professió

− Productora (en cas que sigueu productors o hi treballeu).

 

PROGRAMA

9,45h Arribada de participants

10,00h Presentació de la jornada a càrrec de Xavier Garcia Puerto, Director del REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona

10.15-11.15h Panell 1- Actualitzant l’hipertext: La narrativa transmèdia

Es discutirà la idea de transmèdia més enllà de l’entorn digital, centrant l’atenció en l’arrel del concepte i analitzant les diverses possibilitats que ofereix.

  • Convidats:
   • Andreu Meixide
   • Alicia Kopf  
   • Moderadora: Pamela Pianezza. Fotògrafa, periodista i comunicadora

11,15h – 11,45h  Pausa – cafè

11.45h- 12.45h Panell 2 Com multiplicar la teva audiència: És el transmèdia la solució?

S’aprofundirà en la utilitat dels continguts transmèdia a l’hora d’arribar a diversos àmbits i públics.

  • Convidats:
   • Domenico Laporta
   • Ananda Pellerin
   • Moderador: Francesco Giai Via. Programador. Head of Programming en Cinemambiente Torino, Program Advisor a La Biennale di Venezia, Scout en TorinoFilmLab, Festival Director a Carbonia Film Festival.

13,00h – 14,00hPresentació del projecte YIDOCM, sobre el canvi climàtic. Projecte transmèdia desenvolupat per estudiants internacionals. IES Puerta Bonita

   • Taula rodona amb els autors i Amparo Huertas Bailén (IP de l’IN-COM de l’Autónoma de Barcelona).
   • Fila 0 amb Andreu Meixide, Alicia Kopf, Domenico Laporta, Francesco Giai Via

Data límit per inscriure’s: dimecres 29 de novembre. Aforament limitat. No hi haurà servei de traducció.