Across The Line – Programa Movistar+

Across The Line – Programa Movistar+

‘Across The Line’ segueix l’estela del projecte europeu ‘Off The Wall’, iniciat el 2014, on s’oferia una mirada de joves directors d’Europa de l’Est sobre les conseqüències de la caiguda del Mur de Berlin, al 25 aniversari del fet històric. Al 2016 és moment de revisar què queda d’aquella il·lusió compartida davant d’una nova Europa, en un projecte col·lectiu amb esdeveniments fílmics a França, Estònia, Itàlia, Portugal i Àustria gràcies al programa “Audience Development” de Creative Europe.

logos_offthewall_v3

 

ACROSS THE LINE

Park

Director Sofia Exarchou
País Grecia, Polonia // Year 2016 // Duration 100'
Cast Dimitris Kitsos, Dimitra Valgkopoulou, Enuki Gvenatadze

Estadis esportius en ruïnes, instal·lacions abandonades i una Vil·la Olímpica en desús són el llegat dels Jocs d’Atenes 2004. Allà viuen aïllades unes famílies de classe baixa, i un grup de nois deambula entre les restes del naufragi. Jocs, disputes i versions distorsonades de les proves olímpiques omplen els seus dies. No tenen por de res, però també volen ser acceptats. Una altra de les seves aficions és ‘interactuar’ amb els resorts turístics de segona al costat del mar, utilitzant els turistes estrangers com a divertiment. Un brutal ‘coming of age’ que està sorprenent al circuit de festivals. Mentre es desenvolupava com a projecte, el film va rebre suport dels festivals Sundance, Karlovy Vary, Sarajevo i Tessalònica, i va aconseguir el premi Nous Directors a la seva estrena mundial a San Sebastián. Una radiografia gairebé quirúrgica del paisatge desert del futur i els somnis col·lectius. Un brutal retrat de l’Europa postcrisi, en què potser algun espectador local trobarà miralls deformants.

Premi Nuevos Directores a San Sebastian FF

Estrena a Catalunya
logos_offthewall_v3

  • dijous 1 // 20HANTIGA AUDIÈNCIA
ACROSS THE LINE | OPERA PRIMA

La mano invisible

Director David Macián
País España // Year 2016 // Duration 83'
Cast Josean Bengoetxea, Bárbara Santa-Cruz, Edu Ferrés

Un mecànic, un manobre, una dona de la neteja, una telefonista, un mosso de magatzem i un informàtic són reclutats per dur a terme el seu treball habitual davant d’una audiència. Sota aquesta premissa, i mitjançant una sòbria posada en escena, La mano invisible converteix els treballadors de coll blau en un producte d’entreteniment. Aquesta condició d’espectacle, precisament, buida els oficis amb què aquests personatges han bastit la seva identitat de qualsevol sentit productiu i els torna encara més vulnerables a l’explotació laboral. A mesura que la pressió s’agreugi, la dimensió escènica del seu treball serà una font suplementària de conflictivitat.

El primer llargmetratge de David Macián consolida l’estil dels seus guardonats curtmetratges i la mordacitat amb què ja s’estrenava a Liquidación Total. Una adaptació de la novel·la homònima d’Isaac Rosa que esdevé una sorprenent paràbola del treball en la societat contemporània.

Estrena a Catalunya

logos_offthewall_v3

  • divendres 2 // 20HANTIGA AUDIÈNCIA
ACROSS THE LINE | OPERA PRIMA

Caina

Director Stefano Amatucci
País Italia // Year 2016 // Duration 87'
Cast Luisa Amatucci, Helmi Dridi, Isa Danieli

Caina ens trasllada a un món on els morts que naufraguen, fugint d’Àfrica, són amagats entre capes de ciment. Caina és una pària que recull cossos i neteja, endreça i traça línies divisòries per distingir entre propis i estrangers. Caina, marginal com les seves víctimes, ha interioritzat l’odi propi del suprematisme d’ultradreta que subjau a les estructures europees. Amb tot, ella habita la frontera, i s’exposa a la inevitable confrontació amb la humanitat de l’altre. La tardor de l’any 2000, el fotoperiodista Javier Bauluz publicava un reportatge de la platja de Tarifa que va agitar l’opinió pública amb imatges d’immigrants morts, nàufrags de les pateres, estesos a la platja mentre banyistes prenien el sol. L’actual crisi de refugiats torna vigència a aquelles imatges i és l’escenari de Caina, una pel·lícula de fotografia fosca que, a partir de la història d’una caça-cadàvers, reflecteix la mala consciència colonial. Se l’ha titllat de distòpica, però és un implacable retrat dels fantasmes de l’Europa de Schengen.

Estrena a Espanya   logos_offthewall_v3

  • dissabte 3 // 18HANTIGA AUDIÈNCIA

House Of Others

Director Rusudan Glurjidze
País Geòrgia, Rússia, Espanya, Croàcia // Year 2016 // Duration 103'
Cast Zurab Magalashvili, Olga Dykhovichnaya, Ia Sukhitashvili

Una família que és part del bàndol guanyador de la guerra de Geòrgia s’instal·la en una casa que havia estat de les persones que l’han perduda, amb l’esperança de recomençar una nova vida. En una població marcada per l’èxode, només es relacionaran amb les habitants de la casa veïna, una família de dones. Però viure a la casa dels altres en un país sotjat per la guerra de seguida adquireix un to fantasmagòric on tornen els records i les traces de la guerra, malgrat els nens continuaran jugant i hi haurà qui voldrà treure la pols als mobles. House of Others exhibeix un prodigiós tractament de la llum i sotmet els personatges a la pluja i al fang. Una pel·lícula autobiogràfica d’excepcional sensibilitat de la qual s’ha elogiat la seva qualitat autoral i que ja ha guanyat el East of West Award del Festival KVIFF, a més de ser el film candidat per als Oscar de Geòrgia. Un debut del qual sentirem a parlar i que recull la millor tradició dels cinemes de l’est. East of West Award del Festival KVIFF Candidata  de Georgia per als Oscar Estrena a Catalunya
logos_offthewall_v3                   

  • diumenge 4 // 18HANTIGA AUDIÈNCIA