Obertes les convocatòries del REC 2017

Ja es poden enviar obres per a la competició oficial Opera Prima, la secció Autors de Tarragona i el laboratori per a pel·lícules en postproducció Primer Test

Les seccions Opera Prima i Autors de Tarragona obren la convocatòria per al REC 2017

Així, qui vulgui presentar un llargmetratge a la secció Opera Prima ja pot fer-ho seguint les instruccions indicades a les bases de la convocatòria. La secció competitiva Opera Prima, la principal del festival, està dedicada a primeres obres (i segones en cas que la primera no s’hagi estrenat comercialment) i és una convocatòria internacional.

Pel que fa a la mostra local no competitiva Autors de Tarragona, està adreçada a curtmetratges (i, en casos excepcionals, llargmetratges) realitzats per directors de la província de Tarragona.

El termini d’inscripció per Opera Prima i Autors de Tarragona finalitzarà el proper 15 d’agost.

CONSULTA AQUÍ LES BASES DE LES SECCIONS OPERA PRIMA I AUTORS DE TARRAGONA

La convocatòria de Primer Test, també oberta

Aquells productors i directors que tinguin un llargmetratge en fase de postproducció i vulguin rebre l’assessorament d’agents internacionals també poden participar a la convocatòria Primer Test, el laboratori del REC.

En aquesta secció, que forma part de les activitats professionals del Festival REC, es mostrarà un primer tall de les pel·lícules a porta tancada davant d’una sèrie d’experts internacionals (agents de vendes, distribuïdors, programadors, etc.) que oferiran als directors i productors el seu assessorament per afavorir l’entrada de la pel·lícula al mercat internacional.

En els darrers anys han passat per Primer Test pel·lícules com Júlia Ist (Biznaga de Plata al Festival de Málaga), Game Over (Karlovy Vary, Festival de Málaga, Premi Gaudí al Millor Documental) o La muerte en la Alcarria (Visions du Réel).

Els projectes en postproducció es podran presentar a la convocatòria fins el 8 de setembre.

CONSULTA AQUÍ LES BASES DE LA SECCIÓ PRIMER TEST

EL FESTIVAL REC CONVOCA EL CONCURS DE DISSENY D’IMATGE PER A LA SEVA 17a EDICIÓ

 

El REC 2017 se celebrarà del 4 al 10 de desembre i torna a impulsar el talent local amb un concurs per al disseny de la seva imatge, adreçat a creadors de la província

El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona torna a convocar, per tercer any consecutiu, un concurs per al disseny de la imatge del festival. El concurs té com a objectiu donar un pas més en el suport i la reivindicació del talent local, seguint amb la línia del festival.

Els creadors de la província de Tarragona podran presentar un esborrany de la seva proposta fins al dia 30 de juny del 2017. D’entre les propostes presentades, es triaran 3 finalistes: dues mitjançant votació popular a la pàgina web (www.festivalrec.com) i una seleccionada per l’equip del festival.

Els finalistes rebran una compensació de 300 euros per elaborar una proposta final. D’entre les tres propostes es triarà el guanyador del concurs, que serà l’encarregat de dissenyar totes les aplicacions de la imatge del Festival REC 2017, i rebrà una compensació econòmica de 2000 euros.

La primera edició del concurs es va realitzar per celebrar el 15è aniversari del Festival, però vist l’èxit de convocatòria entre els creadors del territori, el REC ha decidit mantenir oberta la possibilitat de participar de la creació de la seva presència gràfica, un dels signes d’identitat del festival de cinema.

> Bases del concurs: http://www.festivalrec.com/concurs-dimatge-rec-2017/

> Més informació a les xarxes del REC: Facebook (REC Tarragona) i Twitter (@RECtgn). 

 

 

El REC, preparat pels reptes del futur

Més de 4000 espectadors han passat pel Festival REC 2016 als diversos espais.

Uns 40 convidats internacionals, nacionals i locals han vingut a participar en el Festival REC enguany.

Després d’una setmana intensa amb el millor cinema de directors novells, el REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona tanca la seva XVI edició. Han estat 7 dies d’activitats diverses non-stop. 11 han estat les pel·lícules a concurs, tot i que s’han projectat un total de 25 films diferents durant aquesta setmana del festival.

El REC, a més, ha fet tasca de divulgació amb xerrades, conferències i tallers a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona o al Caixaforum; i amb la iniciativa Mira’m ha apropat el cinema a alumnes de secundària. Els professionals del sector també han tingut un programa complet amb el Primer Test, les trobades One to one i la Jornada Professional sobre Transmèdia.

Més de 4000 espectadors al REC 2016
Un cop més, el Festival REC ha portat a Tarragona els millors debuts de l’any i el públic ha respost. Més de 4000 espectadors han passat pel Festival REC 2016, amb una mitjana de més de 100 persones per sessió; han estat dies d’un gran ambient a l’Antiga Audiència i als diversos espais del REC.

El principal repte del REC era iniciar amb èxit els projectes europeus en què es troba immers (“Across the line” amb Creative Europe, i Joves davant del canvi climàtic amb Erasmus+), i acollir part dels seus socis, tot això mantenint el seu gran criteri de selecció i bon tracte al seu públic. Segons Xavier G. Puerto, director del Festival, s’ha assolit aquests reptes: “El REC ha mostrat, un cop més, que Tarragona també és cinema, i realitzant amb èxit la primera fase d’aquests projectes, el REC es configura com a generador de continguts culturals, liderant projectes europeus, projectant cap a l’exterior la marca Tarragona”.

El REC al territori
Enguany el REC també s’ha expandit a l’àmbit territorial. El festival ha viatjat a diverses poblacions per mostrar un tast del millor cinema projectant pel·lícules guanyadores d’últimes edicions del REC. A la setmana prèvia al festival, el REC ha fet passis a Vilanova i la Geltrú, Valls i Altafulla. Amb aquesta iniciativa de projeccions prèvies, el REC cerca la complicitat del territori una activitat que podria anar creixent els pròxims anys.

La proposta de Finlàndia per als Oscar, Premi a la Millor Opera Prima al Festival REC

La pel·lícula El día más feliz en la vida de Olli Mäki s’ha coronat com a Millor Opera Prima del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona. El Jurat Internacional també ha decidit atorgar una menció especial l’espanyola María (y los demás) de Nely Reguera. 

El Premi del Públic ha estat per La Mano Invisible amb una puntuació que fregava la matrícula d’honor. El Premi del Jurat de la Crítica ha estat compartit, ex aequo, entre María (y los demás) i Ma vie de courgette. I per la seva banda, el Jurat Jove coincideix amb el del públic i ha atorgat el premi a La Mano Invisible.

El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha posat (quasi) punt final a la seva XVI edició amb la cloenda celebrada a l’Antiga Audiència aquest dilluns a la nit. Els tres jurats han estat en la difícil situació d’haver d’escollir entre les 11 òperes primes que anaven a concurs enguany.

Olli Mäki enamora el jurat “Per la soltesa amb què modela la matèria per construir el seu relat servint-se d’un tractament visual audaç, amb amor pel seu personatge, notablement interpretat per Jarkko Lahti” ha guanyat la proposta de Finlàndia per als Oscar, El día más feliz en la vida de Olli Mäki del director Juho Kuosmanen.

Per l’altra banda, María (y los demás) ha rebut la menció especial del Jurat Internacional, que troba que “aquesta òpera prima de la directora Nely Reguera és una necessària aportació a la recuperació de la dignitat d’un cinema espanyol de gran públic”.

María (y los demás) molt aplaudida al REC 2016 A banda d’emportar-se la menció especial del Jurat Internacional, María (y los demás) també s’ha fet amb el Premi del Jurat de la Crítica, ex aequo, “pel seu magnífic retrat d’una dona, esplèndidament interpretada per Bárbara Lennie, en una etapa fonamental de la seva vida”.

Aquest Premi del Jurat de la Crítica ha estat compartit, ex aequo, amb la candidata suïssa als Oscar, Ma vie de courgette de Claude Barras, “per apropar-se al món adult des de l’animació tradicional”.

La mano invisible doblement premiada La mano invisible del director David Macián s’ha fet amb el Premi del Jurat Jove per la seva “crítica a la societat actual, per la seva posada en escena arriscada i fascinant i, per com està plantejat com un projecte col·laboratiu”. L’actor tarragoní Edu Ferrés, format en grups i escoles de teatre de Tarragona, és part de l’equip de la pel·lícula espanyola que ens convida a la reflexió sobre el món laboral en l’actualitat.

La menció especial del Jurat Jove, per l’altra banda, se l’ha endut La última tierra de Pablo Lamar per la seva manera de “transmetre sensacions a l’espectador i transportar-lo als diferents elements de la terra, explicant una història senzilla, d’amor i mort, i sobretot, de tendresa humana”.

La mano invisible ha estat doblement premiada. A banda del Premi del Jurat Jove, el públic del Festival REC també ha dotat aquesta pel·lícula amb el prestigiós Premi del Públic, a més amb una puntuació que fregava la perfecció. El film de David Macián forma part del programa europeu Across the Line liderat pel Festival REC des de Tarragona.

La sessió familiar obrirà l’últim dia del festival REC El Festival REC, però, no acaba aquí. Dimarts arranca l’últim dia amb una sessió pels més petits. En col·laboració amb Minipop, arriba la tradicional sessió familiar del REC amb la premiada animació Ma vie de courgette. La proposta de Suïssa per als Oscar es podrà veure a l’Antiga Audiència dimarts 6 a les 12 h (6€ 1 adult + 1 nen).

Pels que no han arribat a temps de veure les pel·lícules guanyadores d’aquesta XVI edició del REC, tenen una altra oportunitat dimarts a la tarda. A les 18 h es projectarà  a l’Antiga Audiència El Premi del Jurat Internacional, El día más feliz en la vida de Olli Mäki i a les 20 h veurem el Premi del Públic, La mano invisible. Per l’altra banda, a les 22 h, hi haurà projecció sorpresa a l’Antiga Audiència per, així, posar punt final al REC 2016.

Jurat Internacional Guanyadora: El día más feliz en la vida de Olli Mäki de Juho Kuosmanen Menció especial: María (y los demás) de Nely Reguera

Jurat de la Crítica ACCEC Guanyadora EX AEQUO: María (y los demás) de Nely Reguera || Ma vie de courgette de Claude Barras

Jurat Jove Guanyadora: La mano invisible de David Macián Menció especial: La última tierra de Pablo Lamar

Premi del Públic La mano invisible de David Macián

Traca final al REC

Tan sols queden dos dies de REC, la penúltima jornada del festival arriba amb una altra sessió de cinema per alumnes d’institut, tres projeccions especials, la cloenda i l’esperada Nit Bizzara.

A la nit del dilluns sabrem quines pel·lícules són les millors òperes primes d’aquesta XVI edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, segons   els jurats i el públic del REC. Serà a la cloenda de dilluns a la nit.

 S’acaba l’espera, dilluns a la nit, per fi, sabrem quines pel·lícules es faran amb els premis dels tres jurats del festival REC 2016 i el Premi del Públic. L’Antiga Audiència serà l’escenari de la cloenda, que se celebra a les 22 h abans de l’última projecció del dia, La reconquista de Jonás Trueba.

Però abans d’arribar a la nit, el dilluns comença amb una altra sessió de MIRA’M pels alumnes d’institut al CaixaForum. Es projectarà el documental No t’aturis de la directora Aïda Torrent, que narra la història sobre uns joves amb diverses problemàtiques que s’enfronten a la Selectivitat. Després de la projecció, s’obre el debat amb la directora del documental i del seu productor Albert Baquero.

A les 18 h a l’Antiga Audiència, comencen les projeccions especials fora de concurs. Per una banda, veurem Mimoses (guanyadora de la Semaine de la Critique du Festival de Cannes), d’Oliver Laxe, un film de gran bellesa que ens porta pels camins geogràfics de la fe per les muntanyes de l’Àtlas. Ens acompanyarà el productor de la pel·lícula, Felipe Lage, que forma part del Jurat Internacional d’aquesta edició.

Per l’altra banda, el públic del REC podrà veure l’obra més recent del director de culte Ado Arrieta, protagonista de la secció “My First Time Cult” d’enguany, que torna a dirigir després de 25 anys d’absència. A les 20 h s’estrena a Catalunya el seu film Belle dormant (2016), que revisa el clàssic de La bella dorment; un plaer per als ulls i l’ànima de cada amant del cinema.

A les 22 h l’Antiga Audiència s’omplirà pel lliurament dels premis del Jurat Internacional, el Jurat de la Crítica i el Jurat Jove i, també, per conèixer el Premi del Públic. Tot seguit es projectarà La reconquista de Jonás Trueba, que explica la història d’una parella que es retroba després de quinze anys, i que ens ofereix una mirada enrere des de la vida adulta, amb nostàlgia però sense recança. A la projecció ens acompanyà Javier Lafuente, productor de La reconquista.

Però el dia no s’acaba aquí. A la mitjanit arriba l’esperada Nit Bizarra, que torna amb el seu vessant més trash i rocker a la Sala Zero. L’HOMBRE LOBO INTERNACIONAL, és qui engega la festa més memorable del festival REC. Amb el seu show salvatge omplirà l’escenari amb el seu Trash Blues, Psychobilly i Rock&Roll. Tot seguit estarem amb els vinils del Tony Lyon, que ha passat per festivals de música de referència. Per últim, DJ Machete s’encarrega de tancar la Nit Bizarra amb la pista de la Sala Zero plena a vessar.

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC tancarà les seves portes dimarts amb quatre projeccions més a l’Antiga Audiència.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com.

Tres propostes per als Oscar al REC el diumenge

La guanyadora de l’Oscar a Millor Pel·lícula de parla no anglesa 2016, “Son of Saul”, es va projectar al REC15. Aquest diumenge es veurà un total de tres propostes per als Oscar en mans del REC.

Les candidates per als Oscar de Finlàndia, Geòrgia i Suïssa estaran el diumenge al Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC.

Després d’un dissabte intens amb més de 15 hores seguides d’activitats diverses com ara les trobades professionals, projeccions de les millors operes prima i RECLaNuí, arriba el diumenge amb molta força. Entre les projeccions a l’Antiga Audiència hi haurà tres propostes per als Oscar. El públic tarragoní podrà gaudir de les candidates de Finlàndia, Geòrgia i Suïssa per la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa.

Cinc operes prima a l’Antiga Audiència el diumenge
Pels que no van arribar a temps de veure María (y los demás), dissabte tenen una altra oportunitat amb la sessió vermut a l’Antiga Audiència a les 12 h. Abans d’anar a fer el vermut riurem una estona de nosaltres mateixos amb aquesta comèdia amarga de la directora Nely Reguera, en què l’actriu Bárbara Lennie, de Magical Girl (REC 2014), ens regala un cop més una interpretació excepcional.

A la tarda viatgem cap a La Última Tierra (16 h) en mans del director Pablo Lamar amb el film que es va fer amb el Premi del Jurat al festival de Rotterdam i que és estrena a Espanya en aquesta XVI edició del REC. La pel·lícula és una d’aquelles petites joies amagades amb què el REC gratifica els espectadors més exigents; una experiència minimalista i impressionista, on la llum és un personatge. Amb La Última Tierra s’estrena Paraguai en el Festival REC.

Per l’altra banda, s’estrena a Catalunya House of Others (18 h) de la directora Rusudan Glurjidze. La proposta de Geòrgia per als Oscar explica la història dels supervivents de la guerra de Geòrgia que han d’ocupar a la casa dels vençuts, on no podran escapar-se dels fantasmes del conflicte. La pel·lícula forma part del programa europeu Across The Line, que es lidera des del REC a Tarragona.

Una altra opció per als Oscar és l’animació suïssa Ma Vie De Courgette (20 h), nominada als Premis Lux i també Premi del Públic a San Sebastián. El film és una delícia animada que no defuig temàtiques difícils, tractades amb tendresa, i que es pot gaudir tinguis l’edat que tinguis.

Pels que va perdre la sessió vermut del dissabte, en què es va projectar l’opció de Finlàndia a l’Oscar a Millor pel·lícula de parla no anglesa, El día más feliz en la vida de Olli Mäki, la podran veure diumenge a les 22 h a l’Antiga Audiència.

Entrades i abonaments
Les entrades per les pel·lícules es poden comprar per Atrápalo o en taquilla mitja hora abans de cada projecció. Els abonaments pel festival es poden adquirir al Cafè La Cantonada, El Lloro i al Shiva Music.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com.

“No hay nada más triste” que no anar al REC

Arriba un dissabte frenètic del Festival REC. El dia comença amb la Jornada Professional al matí i acaba amb els Hidrogenesse al RECLaNuí passat la mitjanit i entremig es projectaran sis pel·lícules.

Entre els films del dissabte hi ha dues estrenes estatals i una estrena a Catalunya.

El dissabte del REC serà frenètic amb una programació des de les 10 del matí fins passat la mitjanit amb els Hidrogenesse al RECLaNuí a la Sala Zero. De pel·lícules no en faltaran amb un programa de sis propostes ben diferents.

ONE TO ONE i Jornada Professional sobre la Transmèdia
De bon matí se celebra la Jornada Professional (10-14 h), una iniciativa que busca aprofundir i donar eines en tots els aspectes relacionats amb la producció audiovisual. La jornada d’enguany és dedicada a la TRANSMÈDIA i inclou la presentació del projecte europeu Erasmus+ “Youngsters I.Doc Makers” fet amb escoles d’imatge i so de Madrid, Berlín, Viena i Roma sobre la comunicació del canvi climàtic i en el que el festival REC hi participa també.

A la tarda se celebra una altra trobada per professionals del sector del cinema. En col·laboració amb Catalan Films, autors o productors fan trobades personalitzades amb professionals per tal de rebre assessorament sobre els seus projectes.

Sis propostes ben diferents
Com a novetat d’enguany, el REC ha incorporat sessions vermut i aquesta iniciativa s’estrena aquest mateix dissabte amb l’opció de Finlàndia als Òscar, El día más feliz en la vida de Olli Mäki (12 h). El film ha triomfat on hagi anat i es va fer amb el premi a la millor pel·lícula de la secció “Un Certain Regard” a Cannes.

Tot seguit a l’Antiga Audiència també, s’estrena a Catalunya la pel·lícula egípcia In the Last Days of the City (16 h), que acaba de ser vetada pel Festival d’El Caire. Amb aquest film el director Tamer El Said ens porta per un El Caire desconegut.

També és estrena, però aquesta vegada estatal, el film Caina (18.15 h) del director Stefano Amatucci. La proposta italiana narra com una dona recull cossos dels immigrants que arriben a la costa en el seu intent de creuar el Mediterrani. El film d’Amatucci s’acaba d’estrenar a escala mundial al festival Tallinn Black Nights.

Al vespre, podrem veure María (y los demás) (20 h) de la directora Nely Reguera en què observem els dilemes d’una heroïna contemporània que cerca fer-se un lloc a la vida. La directora ens convida a riure de nosaltres mateixes en aquesta comèdia amarga en què l’actriu Barbara Lennie ens delecta un cop més amb una interpretació excepcional.

Simultàniament, a l’Auditori del CaixaForum, es projectarà el primer llargmetratge del director de culte, Ado Arrieta, Les intrigues de Sylvia Couski (1974) a les 20 h. El director és el protagonista de “My First Time Cult” del REC16 i per aquest motiu podrem gaudir del film que va ser acollit amb entusiasme per la crítica en la seva estrena i va rebre el Grand Prix Cinéma Différent del Festival de Toulon. L’any 2016, Ado Arrieta torna a dirigir després de 25 anys d’absència i estrenarà a Catalunya, en mans del REC, la seva última entrega La belle dormant (dilluns, 5 a les 20 h).

L’última pel·lícula del dissabte serà la mexicana Distancias Cortas (22h), un film de superació on l’afició fotogràfica redescobrirà el món a un feixuc protagonista. El director Alejandro Guzmán ens regala una brillant història d’amor, superació i amistat.

Tret de sortida al RecLaNuí
El REC no és només pel·lícules, sinó que també ofereix un atractiu programa nocturn fora de la sala de cinema. I aquest mateix dissabte 3 es dóna el tret de sortida al RECLaNuí amb el doble concert dels barcelonins Hidrogenesse (00 h) i els tarragonins Tarde Mañana Noche (22.30 h) a la Sala Zero.

L’indefinible grup, Hidrogenesse, actuaran al REC amb motiu de l’estrena a Espanya del film mexicà Distancias cortas, del qual han fet la banda sonora “No hay nada más triste que lo tuyo”. Les seves lletres entre l’absurd, el conceptual, l’humor intel·ligent i el cinisme, faran vibrar al públic REC més nocturn.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com.

Dia d’estrenes al REC

La roda del REC ja està en plena marxa. Arriba el tercer dia del festival amb activitats dins i fora de la sala de projecció.

REC oferirà dues estrenes a Espanya i una a Catalunya. REC va a la universitat i coneixerem els guanyadors del PRIMER TEST.

Un cop inaugurat oficialment el Festival REC, Tarragona quedarà sumergida al cinema fins al dia 6 de desembre. El tercer dia del festival, aquest divendres, ja arriba carregat d’activitats cinematogràfiques.

Dues estrenes a Espanya i una a Catalunya
L’Antiga Audiència acollirà dues estrenes a l’estat espanyol i una a Catalunya aquest divendres. Per una banda, és estrena estatal el film de l’israelià Asaph Polonsky premiat a Cannes, One Week and a Day (18 h), una tragicomèdia en què un israelià enfronta el dol amb ironia i bon humor, derrotant agressivament nens al ping-pong, discutint amb els veïns i fumant marihuana.

 Per l’altra banda, s’estrena a Catalunya La mano invisible (20 h) del director espanyol David Macián, un film que ens convida a la reflexió sobre el món laboral en l’actualitat. Aquesta pel·lícula, a més, té segell tarragoní amb l’actor de casa, Edu Ferrés.

 La projecció que tanca el tercer dia de festival és la israeliana, A.K.A. Nadia (22 h) de la directora Tova Ascher. El film, que s’estrena a l’estat espanyol en mans del REC,  narra l’impacte dels conflictes històrics a l’àmbit personal i el problema de la identitat i l’acceptació de l’altre.

REC als Estudis de Comunicació de la URV i reconeixements del PRIMER TEST
El REC estarà a la Universitat Rovira i Virgili divendres al matí (11 h) amb una conferència del membre del jurat internacional del REC, la Pamela Biénzobas, que forma part de la Federació Internacional de crítics de cinema i ha fet de jurat a tots els festivals de referència com ara Cannes, San Sebastià, Berlinale, Venècia, Toulouse, Rotterdam i Toronto. Biénzobas farà una conferència als alumnes de Comunicació Audiovisual a classe de guió.

Per l’altra banda, divendres sabrem quins projectes audiovisuals en fase de postproducció se n’emportaran els reconeixements.

Entrades i abonaments
Les entrades per les pel·lícules es poden comprar per Atrápalo o en taquilla mitja hora abans de cada projecció. Els abonaments pel festival es poden adquirir al Cafè La Cantonada, El Lloro i al Shiva Music.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com

Arriba la inauguració oficial del REC

El Festival REC s’inaugura oficialment aquest dijous nit al Teatre Metropol amb la projecció de la pel·lícula Lluvia en los zapatos de la directora Maria Ripoll dins de la secció MY FIRST TIME.

A més, el dijous, el REC projecta dues estrenes a Catalunya, Los Nadie i Park a l’Antiga Audiència; i alumnes d’institut tenen una cita amb MIRA’M al CaixaForum.

Després de veure sis petites perles de casa amb els AUTORS DE TARRAGONA i de conèixer més a fons la directora catalana Maria Ripoll, protagonista de la secció MY FIRST TIME del REC 2016 mitjantçant la seva conferència al CaixaForum el primer dia del festival, arriba el segon dia del REC amb una agenda variada.

Inauguració oficial
L’encarregada d’inaugurar el Festival Internacional de Cinema de Tarragona d’enguany és la directora Maria Ripoll. Aquest dijous, 1 de desembre, al Teatre Metropol a les 22 h es projectarà el seu primer llargmetratge Lluvia en los zapatos (1998). Segons el director artístic del Festival REC, Xavier Garcia Puerto, ja feia temps que Maria Ripoll estava al punt de mira del REC per venir al MY FIRST TIME i aquest any, per fi, ha estat possible. “A més, anava molt bé per la quota feminina del festival, ja que els últims convidats al MY FIRST TIME han estat majoritàriament homes”, ha bromejat Xavier Garcia Puerto. La directora, per la seva banda, també ha expressat la seva il·lusió de ser al REC: “Estic molt contenta de ser aquí i em fa especial il·lusió que sigui amb Lluvia en los zapatos, perquè la meva última pel·lícula, No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, té un punt de la meva primera pel·lícula. Així tanco el cercle”, ha dit la Maria Ripoll.

El film Lluvia en los zapatos és on Maria Ripoll comença a presentar les seves credencials com a directora. De fet, a la seva estrena mundial va guanyar el Premi a Millor Guió al Festival de Montreal, i després es va fer amb el Premi del Públic a Sitges. La directora, però, ha passat per una gran varietat de formats, entre ells el thriller amb Utopia (2003) i ha tingut grans èxits de taquilla als Estats Units amb Tortilla Soup (2001), per exemple. L’any 2014 va aconseguir el Gaudí a Millor Pel·lícula amb Rastres de Sàndal. El 2015, Ahora o nunca de Maria Ripoll es va convertir en la pel·lícula feta per una dona cineasta més taquillera mai feta a l’estat espanyol i just ara acaba d’estrenar el film No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas. La secció de MY FIRST TIME es dedica a recuperar les primeres pel·lícules de directors o directores de referència i, així, donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat i mostrar al públic quin ha estat el seu camí fins al moment actual d’expressió creativa.

Dues estrenes a Catalunya
A banda de la inauguració, s’estrenen dues pel·lícules a Catalunya en mans del REC   a l’Antiga Audiència aquest dijous 1 de desembre. Previ a la inauguració, REC projectarà la pel·lícula colombiana Los nadie (18 h), el primer llargmetratge de Juan Sebastián Mesa, guanyadora del Premi del Públic a la Setmana de la Crítica de Venècia. El film constitueix una crònica de dues jornades a la vida de cinc joves punk i artistes de carrer a Medellín, Colòmbia.

La segona estrena del dia és la sorprenent Park (20 h), de la directora Sofia Exarchou, Premi Nuevos Directores a San Sebastian FF. La pel·lícula mostra com un grup de joves marginals, que habiten a les ruïnes de les instal·lacions dels Jocs Olímpics d’Atenes 2004, es diverteixen amb els turistes dels resorts hel·lens.

Mira’m i el Primer Test
Al matí el REC ofereix dues activitats ben diverses. Per una banda, els alumnes d’institut tenen una cita amb la secció MIRA’M al CaixaForum en què es projecta No t’aturis de la directora Aïda Torrent, un documental sobre una sèrie de joves amb diverses problemàtiques que s’enfronten a la Selectivitat. Després de la projecció, els alumnes tenen un debat amb la directora del documental i del seu productor Albert Baquero. Aquesta activitat, ja ha penjat el cartell de sold out molt abans de celebrar-se.

Per l’altra banda, a l’Antiga Audiència se celebra el PRIMER TEST, una activitat professional dedicada a produccions i coproduccions espanyoles en fase de postproducció. Un panel d’experts valoraran les propostes i hi haurà reconeixements per als millors projectes presentats gràcies a la col·laboració de Catalan Films, que atorgarà el Premi Cinemart International Film Festival Rotterdam – IFFR, i Ymagis CinemaNext Eclair que concedirà un premi d’etalonatge i un DCP per a la pel·lícula.

Invitacions i entrades
Les invitacions per a la inauguración del dia 1 es poden recollir al Teatre Metropol. Les entrades per les pel·lícules es poden comprar per Atrápalo o en taquilla mitja hora abans de cada projecció. Els abonaments pel festival es poden adquirir al Café La Cantonada, El Lloro i al Shiva Music.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com

Tarragona, capital del cinema durant els pròxims set dies

El Festival REC obre les seves portes aquest dimecres 30 de novembre amb un programa carregat d’activitats i del millor cinema internacional. REC projectarà un total de 18 pel·lícules, d’11 nacionalitats diferents, durant els 7 dies que dura la XVI edició del festival. 5 són estrenes a Espanya i 11 a Catalunya.

Quan comenci el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que ara durant setze edicions ha portat el millor cinema internacional de directors novells a la ciutat de Tarragona, serà amb un programa d’operes primes, que prenen el pols a la societat contemporània amb protagonistes que encaren amb il·lusió els reptes del futur.

Autors de Tarragona
Vuit autors de casa són els encarregats d’obrir el Festival Internacional de Cinema de Tarragona aquest dimecres 30 de novembre a les 18.30 h a l’Antiga Audiència. La secció ‘Autors de Tarragona’ d’enguany inclou sis projeccions: Sombras d’Adrià Guxens, Alícia i jo d’Ester Sánchez, Noah de Sara Venque i David Lleixà, Serendípia de Marc Solé i Ariadna González, El día que perdí la cartera en Tokio de Gerard Gil i Sick Fuck de Pablo Carlosena.

My First Time i inauguració
El mateix dimecres 30 de novembre a les 20 h a l’Auditori de CaixaForum, podrem gaudir d’una conferència amb la reconeguda directora catalana Maria Ripoll, que és la protagonista de la secció ‘My First Time’ enguany amb el seu primer llargmetratge Lluvia en los zapatos (1998) amb Lena Headey (Jocs de trons) i Penélope Cruz (Volver), que inaugurarà oficialment el festival dijous 1 de desembre al Teatre Metropol a les 22 h.

Durant el REC, a més de la directora Maria Ripoll, també visitarà el festival, entre altres, el director de culte Ado Arrieta (que torna a dirigir després de 25 anys), els realitzadors espanyols David Macián o Nely Regueira, o l’italià Stefano Amatucci, que acaba d’estrenar mundialment la seva pel·lícula, Caina.

5 estrenes espanyoles i 11 catalanes
De les 18 pel·lícules, guardonades a festivals com Cannes, Berlín i Venècia i algunes d’elles en la carrera dels Òscars, 5 són estrenes a l’estat espanyol i 11 són estrenes a Catalunya. Un total d’11 nacionalitats estaran presents al festival i s’estrenen països que mai no han estat presents al REC, com Paraguai, amb La última Tierra o Egipte, amb In the Last Days of the City. En total competiran 11 films per ser la millor opera prima. I a banda dels films a concurs, hi haurà projeccions especials com ara la cloenda amb La reconquista de Jonás Trueba, un passi especial de Mimosas d’Oliver Laxe, guaynadora de la setmana de la crítica a Cannes i “My First Time Cult” amb Les intrigues de Sylvia Couski i Belle Dormant del director Ado Arrieta.

RECLaNuí i altres activitats
El festival REC és molt més que cinema. Dissabte 3 de desembre se celebra la Jornada Professional, una iniciativa que busca aprofundir i donar eines en tots els aspectes relacionats amb la producció audiovisual. La jornada d’enguany és dedicada a la TRANSMEDIA.

El mateix dissabte 3 es dóna el tret de sortida a RECLaNuí amb el doble concert dels barcelonins Hidrogenesse i els tarragonins Tarde Mañana Noche a la Sala Zero. I dilluns 5, se celebra, també a la Sala Zero, la Nit Bizarra amb l’HOMBRE LOBO INTERNACIONAL, Tony Lyon i Dj Machete.

Del 30 de novembre al 6 de desembre, Tarragona es convertirà així en la capital de cinema durant una setmana.

El festival REC 2016 és possible gràcies a l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, CaixaForum, Creative Europe, el Ministerio de Cultura, Movistar+, la Diputació de Tarragona i el Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

 Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com

Descarrega el programa de Novembre 2016

Subscriu-te al newsletter

Segueix-nos a Facebook