Cloenda

Dilluns 5 de desembre a les 22h a l’Antiga Audiència tindrà lloc la cloenda del Festival REC 2016. Posarà el colofó al lliurament de premis la pel·lícula La Reconquista, de Jonás Trueba.  

Cloenda: La Reconquista

Director Jonás Trueba
País España // Year 2016 // Duration 108'

Un restaurant xinès és el lloc que trien la Manuela (Itsaso Arana) i l’Olmo (Francesco Carril) per sopar el dia en què tornen a veure’s després de quinze anys sense saber res l’un de l’altre. Amb una nova vida entre les mans, retroben la seva parella d’adolescència per una nit que serà com un parèntesi en el seu present.

Després de l’aclamada Los exiliados románticos, Jonás Trueba ens regala un retrat generacional en què les llums de la nit es confabulen per convidar-nos a reflexionar sobre el pas del temps, mentre la música es converteix en personatge per concedir-nos un ball fugaç que romandrà a la memòria.

La reconquista ens fa obrir l’últim calaix de la tauleta de nit. Ens porta de tornada a l’amor d’institut, a les cartes rebregades a la butxaca, als xiclets sota la taula, a la inexperiència i a la il·lusió de la primera vegada. Una mirada enrere des de la vida adulta, amb nostàlgia però sense recança.

  • dilluns 5 // 22HANTIGA AUDIÈNCIA